کد خبر: 1237674
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵
سروصدا و سياه‌بازي فدراسيون در پيش فصل
علاوه بر آن رقم بالاتر از اين حرف‌ها بود كه فدراسيون به تنهايي بتواند از عهده آن برآيد. همين مسئله رئيس فدراسيون فوتبال را بر آن داشت تا براي تأمين بودجه سنگين بالاي 100ميليارد توماني جهت ورود دستگاه‌هاي VAR به ايران سراغ وزارت ورزش برود

جوان آنلاین: چالش‌هاي پرتعداد داوري در ليـك بيست‌و‌سوم لزوم استفاده از كمك‌داور ويدئويي در فوتبال ايران را به رخ كشيد و همين دليل خوبي بود كه وزارت ورزش و فدراسيون فوتبال به استفاده از VAR در فصل پيش‌رو تأكيد كنند، خصوصاً كه در آخرين پرونده فساد رو شده، پاي رئيس كميته داوران نيز گير بود!
اما طولي نكشيد كه مشخص شد استفاده از كمك‌داور ويدئويي در فوتبال ايران به حرف نيست. جدا از هزينه، استفاده از VAR در فوتبال ايران نيازمند مهيا شدن زيرساخت‌هاي لازم در ورزشگاه‌هاي شهرهاي مختلف بود. در خصوص مورد نخست، ابتدا آقايان قصد داشتند بار مالي پروژه را روي دوش باشگاه‌ها بيندازند. در آن صورت با عدم مهيا شدن شرايط براي استفاده از كمك‌داور ويدئويي، فدراسيون مي‌توانست خيلي راحت با بيرون كشيدن پاي خود از مهلكه، باشگاه‌ها را مقصر عدم حضور VAR در ايران معرفي كند، اما پرواضح بود باشگاه‌هايي كه به لحاظ مالي شرايط تأمين مايحتاج خود و پرداخت ‌بدهي‌هايشان را ندارند، ‌نمي‌توانند بار مالي اين داستان را به دوش بكشند. مسئله‌اي كه سازمان ليگ نيز آن را تأييد كرد: «باشگاه‌هاي ليگ برتري كه موظف به تجهيز ورزشگاه‌هاي خانگي خود براي استفاده از سيستم VAR شده بودند، اعلام كردند امكان پرداخت اين مبلغ را ندارند كه فدراسيون بتواند پس از رايزني با فيفا يكي از شركت‌ها را باوجود تحريم‌ها پاي ميز مذاكره بكشاند و بتواند راه را براي حضور كمك‌داور ويدئويي در ايران باز كند.» 
    
علاوه بر آن رقم بالاتر از اين حرف‌ها بود كه فدراسيون به تنهايي بتواند از عهده آن برآيد. همين مسئله رئيس فدراسيون فوتبال را بر آن داشت تا براي تأمين بودجه سنگين بالاي 100ميليارد توماني جهت ورود دستگاه‌هاي VAR به ايران سراغ وزارت ورزش برود. رايزني با وزارت ورزش بي‌جواب نماند و قرار است كيومرث هاشمي 110 ميليارد تومان براي خريد هفت دستگاه VARبه شركت توسعه و تجهيز بپردازد. شركتي كه به خلف وعده شهره است و در اين مورد خاص نيز آنقدر سكوت كرد تا سرانجام صداي فدراسيون در آمد و كار بالا گرفت. 
    
هفته‌ها از پايان ليگ بيست و سوم مي‌گذرد و زمان زيادي به آغاز فصل جديد ليگ برتر باقي نمانده، اما به‌رغم تمام وعده‌هاي داده شده هنوز هم به نظر مي‌رسد كه داستان ورود كمك‌داور ويدئويي به فوتبال ايران روي هواست. هرچند كه طي اين مدت اقداماتي براي آموزش داوران نيز انجام شد، اما هنوز مسئله اصلي تجهيز ورزشگاه‌هاي كشور است. مسئله‌اي كه بعيد است تا آغاز ليگ بيست‌وچهارم پرونده‌اش بسته شود، خصوصاً كه در جلسه روز گذشته ستاد آماده‌سازي ورزشگاه‌ها اعلام شد چهار ورزشگاه يادگار امام تبريز، فولاد آرنا اهواز، شهيد سليماني سيرجان و شهداي مس رفسنجان آماده نصب تجهيزات VAR هستند و ورزشگاه امام خميني اراك هم در حال آماده‌سازي است. حتي اگر ورزشگاه آزادي و نقش‌جهان هم به دليل استفاده از كمك‌داور ويدئويي در ليگ ‌قهرمانان و داشتن زيرساخت‌هاي لازم به اين ليست اضافه شوند، مجموعه ورزشگاه‌هايي كه مي‌توان روي آنها حساب كرد به عدد 6 مي‌رسد. اين در حالي است كه تعداد ورزشگاه‌هايي كه قرار است فصل آينده ميزبان رقابت‌هاي ليگ برتر باشند به مراتب بيشتر از اين حرف‌هاست و نمي‌توان انتظار استفاده از كمك‌داور ويدئويي در برخي بازي‌ها را داشت كه اين خود باعث ايجاد حاشيه و ابهاماتي به مراتب بيشتر از فصل قبل مي‌شود. 
    
اما آنچه ناتمام ماندن اين پروژه را قوت مي‌بخشد، ‌اظهارات اخير اصولي‌، عضو هيئت‌رئيسه فدراسيون فوتبال است. او با اشاره به جلسه روز گذشته تاج و وزير ورزش درباره استفاده از سيستم كمك‌داور ويدئويي در فصل جديد ليگ مي‌گويد خيلي اميدوار هستيم كه با حمايت‌هاي كيومرث هاشمي و مهدي تاج، در ليگ امسال شاهد استفاده از اين سيستم در ليگ برتر باشيم. اينكه بعد از گذشت‌ هفته‌ها، عضو هيئت رئيسه جاي ارائه گزارش كار و خبر دادن از پيشرفت اوضاع هنوز ابراز اميدواري مي‌كند براي استفاده از VAR در فصل آينده، مسئله‌اي است كه نمي‌توان به سادگي از كنار آن گذشت، خصوصاً كه لابه‌لاي صحبت‌هاي جالب توجه مسئولان، ‌هيچ اشاره‌اي به تيم‌هاي تهراني نمي‌شود. با توجه به در دست تعمير بودن آزادي، براساس گفته‌هاي مسئولان، ‌سرخابي‌هاي پايتخت نمي‌توانند ليگ را در آزادي آغاز كنند، اما نام تختي يا ورزشگاهي كه قرار است هوادار در آن از حريفانش ميزباني كند هم در ليست ورزشگاه‌هايي كه مهياي استفاده از VAR مي‌شوند نيست و با اين شرايط آيا مي‌توان اميدوار بود كه فوتبال ايران در فصل جديد رقابت‌هاي ليگ برتر به تكنولوژي VAR مجهز شود؟
    
فوتبال ايران در حال حاضر دو دستگاه VAR در اختيار دارد و با احتساب هفت ‌دستگاهي كه وزير ورزش وعده حضور آن را داده در فصل جديد 9دستگاه در اختيار خواهد داشت، اما با توجه به اينكه تعداد ورزشگاه‌هاي ميزبان بيش از اينهاست، تنها مي‌توان به اين نكته اميدوار بود كه براساس توصيه كيومرث هاشمي، سيستم‌هاي كمك‌داور ويدئويي سيار باشند تا هر زمان كه لازم باشد بتوان آن را به ورزشگاه‌هاي مختلف انتقال داد. هرچند كه در آن صورت هم بايد شرايط استفاده از آن در ورزشگاه‌هاي مختلف مهيا شده باشد. اتفاقي كه بعيد است تا امروز انجام شده باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار